dimarts, 3 de febrer del 2009

30 de Gener del 2009

Hola a tots i totes:

Que tal, com anem. El divendres 30, trobant-me molt angoixat per diverses circunstancies i necessitat de treure aquesta angoixa amb una mica de "pajareo"; vaig encaminarme a la tarda vespre cap a Can Cabanyes. A més, al cap tenia la idea de mirar gavines a veure si trobava alguna gavineta de tres dits degut a la invasió per causa del temporal. Ayyyy!!! quin cap el meu, no vaig trobar cap ni una... i si hagues pensat una mica, hauria tingut al cap que les gavines venen a primera hora i que despres solen marxar riu avall. Total, que entre que estaba enfosquint i que va ser poca estona, la quantitat d'espècies localitzades va ser bastant minsa, pero no per aixo menys interessant. Així doncs, passo, com de costum al llistat.

  1. Cabusset (Tachybaptus ruficollis): 2 exemplars. 1 davant de l'aguait i un altre a la zona més propera al pont del Congost.
  2. Corb marí gros (Phalacrocorax carbo): 1 exemplar jove  a l'aiguamoll acompanyat d'un martinet blanc.
  3. Martinet blanc (Egretta garzetta): 1 invidu a l'aiguamoll al costat del corb marí. 1 altre exemplar en vol pujant riu amunt.
  4. Bernat pescaire (Ardea cinerea): 2 exemplars al riu quant ja era ben fosc.
  5. Anec collverd (Anas platyrhynchos).
  6. Polla d'aigua (Gallinula chloropus): Força exemplars a la zona ampla del riu (per sota del a depuradora). 1 invidu mort (no s'aprecia cap lesió) a la vora de la depuradora.
  7. Oliba (Tyto alba): 1 exemplar en vol per sobre del pontet del riu.
  8. Cogullada vulgar (Galerida cristata): es deixa sentir.
  9. Cuereta blanca (Motacilla alba): Bandol mes o menys laxe d'aproximadament 62 exemplars que passen sobre l'aiguamoll.
  10. Cuereta torrentera (Motacilla cinerea): 2 exemplars a l'aiguamoll.
  11. Pit-roig (Erithacus rubecula).
  12. Tallarol capnegre (Sylvia melanocephala): 1 mascle en uns matolls sota el pinar del aiguamoll.
  13. Rossinyol bord (Cettia cetti).
  14. Mosquiter comú (Philloscopus collibyta).
  15. Estornell vulgar (Sturnus vulgaris).
  16. Pardal comú (Passer domesticus): Moltíssims exemplars al canyissar de l'aiguamoll.
  17. Bec de corall senegales (Estrilda astrild): pocs exemplars al aiguamoll.
  18. Repicatalons (Emberiza schoeniclus): Força exemplars entre el canyissar de l'aiguamoll.

Bé, el fet d'arribar tard ha permés enxampar als ocells en aquell moment de la jornada en que es disposen a relaxar-se i disposar-se a dormir .... bé, relaxar-se potser no gaire, perque deu n'hi do la cridoria entre els pardals comuns que hi havien al canyissar, que resulta ser un lloc ideal on passar la nit. Aixó mateix també ho pensen els repicatalons que hi eren presents en nombre també força elevat. Les cueretes en canvi, no vaig poguer constatar que s'hi tiressin totes al canyissar pero podria ser possible. D'altra banda, va ser curiosa l'aparició de l'Òliba i s'em desperta una pregunta; deu ser un individu hivernant a la zona? o potser hi cria alla? haurem de constatar la seva preséncia més endavant perque potser hi nii en alguna de les naus properes.

Una altra dada bastant important, encara que de manera negativa, va ser trobar un conill de bosc (Oryctolagus cuniculus) amb els ulls tancat i abultats. Es el segon conill amb simptomes de virus hemorragic que trobo a la zona, esperem que no hi hagi un altre brot d'aquesta malaltia.

Bé, us deixo amb un parell de fotos i poc mes. Fins a la propera i ja sabeu .... el crit de guerra

¡¡¡A Cancabanyejar!!

polla d'aigua morta

detall cap de conill amb virus hemorragic