diumenge, 18 de gener del 2009

11 de Gener del 2009

Hola, hola a tots i totes:

Avui tenim les observacions molt interessants de l'Oscar Bargalló al Congost a l'alçada de Llerona. Zona que sembla molt interessant i que darrerament ha estat afectada per la "millora" del vial que hi ha (mes informació a  detall_noticia_imprimir.php-id=1297), esperem que no facin un nyap. En aquesta zona va trobar el que sembla un dormider de Corbs marins a més d'alguns ardeids. Passem al llistat.

  1. 28 Corb marí gros (Phalacrocorax carbo): Al dormider.
  2. Martinet blanc (Egretta garzetta): Al dormider.
  3. 1 Bernat pescaire (Ardea cinerea): Anava d'arbre en arbre, fins que s'ha quedat al dormider.
  4. 3 Anec collverd (Anas platyrhynchos): El riu no donava per més.
  5. 1 Esparver vulgar (Accipiter nisus): No n'havia vist mai d'esparvers, i avui n'he vist i fotografiat dos exemplars, el primer al matí a Cardedeu, pensava que era el Xoriguer femella que està sempre per allà, però a l'atacar uns pardals d'una masia m'ha sobtat, ja que no li havia vist fer mai, i m'he fixat que era un esparver. I aquesta tarda, un altre esparver aquest cop al Congost, anava riu avall.
  6. Tudó (Columba palumbus): Molt nerviosos..
  7. < 20 Cotorra argentina (Miyopsitta monachus): Ja els havia vist un cop a Llerona l'any passat, però n'havia vist un grupet petit d'uns 5 individus. Aquest cop n'hi havia més de 20.
  8. 1 Blauet (Alcedo atthis): Ha aparegut quan anava a marxar.
  9. 1 Picot verd (Picus viridis): ha sortit volant i cantant només arribar per alertar de la nostra presència.
  10. 3 Grassets de muntanya (Anthus spinoletta): Estaven als prats del costat del riu degut a la crescuda d'aquest.
  11. 1 Cuereta torrentera (Motacilla cinerea).
  12. Cuereta blanca (Motacilla alba).
  13. 1 Pit-roig (Erithacus rubecula).
  14. 1 Cotxa fumada (Phoenicurus phoenicurus): femella al camp del costat.
  15. 1 Merla (Turdus merula).
  16. Mosquiter comú (Phylloscopus collybita): Anaven sobrevolant el riu de punta a punta a un pam de l'aigua, s'han passat així tota l'estona, m'ha costat distingir-los perquè no havia vist mai aquest mode d'actuar i no paraven quiets.
  17. Garsa (Pica pica).
  18. Pinsà comú (Fringilla coelebs).
  19. 1 Cadernera (Carduelis carduelis): Acompanyava el grup de pinsans.

El tema el dormider és molt i molt interessant, i potser estaria bé anar controlant-ho fins i tot a l'estiu (a veure que s'hi fica allà); o fins i tot fer un control de les zones del riu que serveixen de refugi per als ardeids (com la finca de Can Ribas de la Serra)(crec que es diu així) que està al costat de Can Cabanyes. Humm... aquest tema queda pendent... Respecte a la resta, la poca cuantita d'anecs collverds, potser es trobi en el fet de que hi hagues massa aigua al riu i no s'hi trobessin comodes amb massa corrent i haguessin marxat a alguna zona amb aigues mes tranquiles. A detallar també que els camps de qualsevol indret estan molt i molt bé per a l'observació i que en qualsevol moment poden aportar alguna bona sorpresa.

Bé aixó es tot, ara vé la sesió fotogràfica, mireu-les que valen la pena. I ja sabeu si voleu enviar dades d'ocells o qualsevol dada natural d'aquests indrets, no ho dubteu. Gracies.

Blauet

Corb Marí Gros

Cotorres

Dormider

Esparver

Deu n'hi do les fotos, oi?? Bé amb aixó us deixo i ja sabeu ....

A Cancabanyejar!!!!!!