divendres, 5 de setembre del 2008

27 d'Agost del 2008

Hola, que tal:

Amb una mica de retard (disculpes Oscar), peró gracies a la meva convalescencia degut a una lumbalgia (crec que em faig vell); paso a deixar les cites i fotos que Oscar Bargalló & familia van recollir el dia 27 d'agost. En el missatge en Oscar comenta que visita de tant en quant la banda del Congost al seu pas per Llerona i s'ha animat a fer una ullada per l'aiguamoll de Can Cabanyes. Aquí deixo les seves observacions i les seves magnífiques fotos. Gracies i anims.

  1. Cabusset (Tachybaptus ruficollis): La familia de cabussets al complert a l'aiguamoll de Can Cabanyes.
  2. Esplugabous (Bulbucus ibis): Un parell d'individus a l'altra banda del riu.
  3. Martinet ros (Ardeola ralloides): l'exemplar de l'aiguamoll (que, per les fotos, es deixa veure, i molt).
  4. Polla d'aigua (Gallinula chloropus). Un jove a l'aiguamoll. També un exemplar que surt del canyissar a passejar per la pineda fins que un home fent footing la fa tornar al canyis.

A banda de les aus també detecta molt cranc americà (Procambarus clarkii) depredat al riu. Conill de bosc (Oryctolagus cuniculus) a la llera del riu i també restes d'una muda de serp de més d'un metre (gairebé dos) de llargada ;probablement pel tamany sigui d'una serp verda (Malpolon monspessulanus), també a la llera del riu. Com a rèptils també ha detectat 4 tortugues de Florida (Trachemys scripta elegans).

L'Oscar Bargalló també parla d'un tema que a mi també em tenia preocupat pero del qual encara no havia fet referéncia; i ja que ho comenta, deixaré aquí el primer comentari. Es sobre la presencia de quatre cadells de gat que estan just a la vora de l'agüait de Can Cabanyes,. Sota les fustes hi han platets amb aigua i menjar i ... si, son molt bonics, pero estarem d'acord tots que no es el seu lloc si parlem d'una zona tant interessant com aquesta per a les aus. I com sabeu ocells i gats.... "como que no".

Bé, aixó es tot (crec) el que em va deixar al correu l'Oscar, moltissimes gracies i a continuació deixo les fotos que em va enviar. Fina aviat a tots/es.

Cabusset Familia 4 - Congost 200808

Adult i dos pollets de cabusset (Tachybaptus ruficollis)

Esplugabous 2 - Congost 200808

Esplugabous (Bubucus ibis)

Martinet Ros 4- Congost 200808

Martinet ros (Ardeola ralloides)

Polla d'Aigua Poll 2 - Congost 200808

Polla d'aigua (Gallinula chloropus)

Tortuga de Florida 2 - Congost 200808

Tortuga de Florida (Trachemis scripta elegans)